In de uitbreidingswijk ‘t Reut in Berghem wordt een gebouw voor 4 groepswoningen en 8 eenpersoons appartementen voor mensen met een geestelijke beperking gerealiseerd. De stichting Dichterbij wil hun cliënten in de wijk huisvesten en daarmee hun integratie bevorderen. Tegelijkertijd wordt veiligheid gevraagd. De 4 groepswoningen vormen de begane grond en zijn gerangschikt rond een patio, die een beschut en privé karakter heeft. Rondom ligt het gebouw vrij in het groen en op de hoeken zijn buitenterrassen aangebracht waar contact met het leven op straat mogelijk is. Op de eerste verdieping zijn de 8 appartementen per twee gegroepeerd in een viertal huisjes.
Er is een centrale gemeenschappelijke ruimte op de verdieping. De huisjes worden in houtskeletbouw uitgevoerd. Het gebouw presenteert zich naar alle kanten als voorzijde.

Projectarchitect: Peer Wolkers