Een bestaand woonhuis van ongeveer 20 jaar oud heeft een uitbreiding in de vorm van een tuinkamer gekregen. De wens van de opdrachtgever was een uitbreiding aan de woning voor meer leefruimte op de begane grond. Een aanbouw aan de woonkamer zou voor de hand hebben gelegen echter dit zou minder licht in de woonkamer en keuken tot gevolg hebben. Gekozen is voor transparante aanbouw aan de hoek van het huis waardoor een patio ontstaat, de lichtinval in de bestaande kamer behouden blijft en er direct zonlichtinval in de aanbouw mogelijk is. De tuinkamer heeft een geheel eigen beleving gekregen door het vele glas wat hierin toegepast is. Het met glas overdekte terras vormt vanaf het voorjaar een mooie uitbreiding van de leefruimte. Het glas van het afdak is als het ware in de stalen balken geschoven waardoor het balkenraster goed zichtbaar blijft en een rustig beeld ontstaat.

projectarchitect: Marty van de Ven