Op de locatie De Kouwe Noord te Geffen bevond zich een bestaande, vervallen boerderij. De omvang en vorm van deze boerderij dienden gehandhaafd te blijven. Zo is een eigentijdse woning gerealiseerd binnen het bestaande volume. Een tweetal insnijdingen in het volume, uitgevoerd in glas, zorgen voor ruime lichttoetreding. Aan de ene zijde is de entree gelegen, aan de andere zijde is een ruime serre ontstaan. Door glazen luifels ontstaat een geleidelijke overgang naar de buitenruimtes. Centraal ligt hier het trappenhuis. De woning heeft een heldere, herkenbare organisatie. De toegepaste materialen en kleuren zijn sober maar chique; het gevelmetselwerk is lichtgrijs gecementeerd en de kozijnen donkergrijs. Door de rustige kleurstelling komen de vele kunstwerken die de opdrachtgevers hebben verzameld goed tot hun recht.

Projectarchitect: Marty van de Ven