In het oertijdmuseum ‘De Groene Poort’ te Boxtel worden oeroude prehistorische flora en fauna geëxposeerd. Het bestaande gebouw heeft een uitbreiding gekregen om o.a. een dinosaurus van 23 meter lang en 12 meter hoog te huisvesten. De uitbreiding bestaat uit een glazen gebouw dat over een gedeelte van het bestaande gebouw heen is gebouwd. Hiertussen is de serre gesitueerd waar het restaurant is gehuisvest. De routing van het museum loopt over de laagbouw het glazen gebouw in. Aan de binnenzijde is rondom een hooggelegen brug langs de gevels gelegd om de dinosaurussen vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken. De ranke constructie is functioneel opgezet, de glasgevel is een kassenbouwsysteem. Door de grote transparantie wordt ook binnen de groene omgeving beleefbaar gemaakt.

projectarchitect: Marty van de ven