Brabant Water had als gevolg van een herindeling de wens om de vestiging Veghel waar afdeling productie Noord was gehuisvest, uit te breiden met de afdeling distributie Noord-Oost. Het aanwezige kantoor was echter niet groot genoeg om deze twee afdelingen te huisvesten.
Bij de nieuwe opzet is ervoor gekozen om een nieuwe kantoorvleugel te realiseren en in de bestaande kantoorruimte het bedrijfsrestaurant met vergaderruimtes te situeren. Door deze scheiding kon er installatietechnisch gezien een optimaal kantoorgebouw worden gerealiseerd en konden de specifieke installaties t.b.v. restaurant en vergaderruimte worden geconcentreerd in de bestaande bouw. Om de duurzaamheid van de kantoorvleugel te vergroten, is deze zo ontworpen dat de vleugel flexibel is in te delen.

projectarchitect: Marty van de Ven